ADANA SULUCA L TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU
EMANET EŞYA HAKKINDA DUYURU

DUYURU!

             H/T’lerin koğuş oda ve eklentilerinde 3 çift ayakkabı, 1 adet tespih, 1 adet kemer, 1 adet evlilik veya nişan yüzüğü, 1 adet kol saati, aynı tür eşyadan 6 adeti geçmeyecek ve toplamda 30 parçayı aşmayacak şekilde: içlik takımı, palto, mont, ceket, hırka, pantolon, eşofman, gömlek, kazak, pijama, tişört bulundurulmasına izin verilir. Ayrıca 2 capri veya şort, 1 bornoz da 30 parça eşya sınırına uymak koşuluyla bulundurulabilir. Lacivert, yeşil, turuncu, mavi renk ve tonları, deri, şişme mont ve yelek, kapüşonlu kıyafetler H/T’lere teslim edilmeyecek olup kuruma girişi yasaktır.

              Kurumumuzda açık görüş haftasında ziyaretçiden eşya alınmayacaktır. Yalnızca kapalı görüş haftalarında, görüş gününde görüş yapan ziyaretçiden eşya alımı en geç saat 15:00’e kadar yapılacaktır.

          Kurumumuzda eşya düşüm işlemi yalnızca aylık açık görüş haftalarında yapılacaktır. Üzerindeki eşyanın imha edilerek çöpe atılmasını isteyen H/T ler kargo açıldığı esnada ilgili imha dilekçesi ile birlikte eşyalarını yanlarında getirmesi gerekmektedir. Kapalı görüş haftalarında eşya düşüm işlemi kesinlikle yapılmayacaktır.

           Eşya düşümü yapmak isteyen H/T’ler aylık açık görüş günlerinde ziyarete çıkarken eşyalarını dilekçe ile birlikte görüş salonuna çıkartacaktır. Dilekçe üzerinde düşümü yapılacak eşyaların cinsi ve niteliği açıkça belirtilmelidir. Dilekçede yazılmayan eşyalarla ilgili işlem yapılmayacaktır.

                H/T’ler üzerlerinde yalnızca 1 adet tespih bulundurabilir ve bununla ilgili hiçbir şekilde düşüm işlemi yapılmayacaktır.

Kol saati kurum dış kantin aracılığıyla kurumun anlaşmalı olduğu saatçiye götürülüp kontrol ettirildikten sonra H/T’ye teslim edilir. Kontrol ücreti H/T’ler tarafından karşılanır.

            Kurumumuz emanet eşya deposunda bulunan eşyaların ziyaretçiye teslim edilmesi için ziyaret günlerinde ilgili dilekçenin yazılması zorunludur.

                Müzik aletleri koğuşta bulunan bütün H/T’lerin rızası bulunmak koşuluyla her koğuşta bulundurulabilir.

               Her koğuşta 2 kuş ve 1 kafes kurum dış kantininden temin edilmek koşuluyla bulundurulabilir.

            Kurumumuzdan kargo çıkışı; ziyareti gelmeyen H/T’ler için ayda bir defa olmak koşuluyla aylık açık ziyaretten sonraki hafta Pazartesi günü yapılacaktır. Ziyareti gelmeyen H/T’nin altı ayda bir defa kargo gönderme hakkı vardır. Alıcı ödemeli kargo gönderimi yapılmayacaktır. Kargo gönderme talebinde bulunan H/T’ler dilekçe üzerinde alıcı adı, soyadı, teslimat adresi, alıcının iletişim numarasını ve gönderi ücretinin kendi hesaplarından karşılanacağını beyan etmeleri gerekmektedir. Belirtilen durumları taşımayan dilekçelerle ilgili işlem yapılmayacaktır.

 

NOT: Kurum kantininde satılan iç çamaşır, çorap, havlu, terlik, battaniye, nevresim takımı, kırtasiye malzemeleri, plastik eşya vb. eşyalar ziyaretçiden veya kargodan kabul edilmeyecek olup kurum kantininden temin edilecektir.